2 Mart 2012 Cuma

Bizim Sarayın Faresi 2 Bosna

Merhaba sevgili eşim

Yıllardır seni görmüyorum ve bu tüm düzeni bozuyor.Ne giriş,ne de gelişme..Hepsi kayboluyor.Bizim kanlı mürekkeple ölüm fermanına girişimiz bundan yüzyıllar öncesini buluyor.Atalarımıza 'ya gideceksiniz,ya öleceksiniz' demişler bugün dedikleri gibi.Oysa biz onların ne ekmeğine göz dikmiştik,ne de eşine dostuna.Sen nasılsın birtanem? Abinin düşman safına geçip bize kurşun yağdırdığını unut.Rabbim bizimle.Şimdi nasılsın hayatımın anlamı? Sende haklısın,bu topraklarda kötü olmamıza o kadar çok sebep var ki..

Bizi fabrikaya götürdüler,elimiz kolumuz bağlı.İçerisi tıklım tıklımdı,azrail işini baya aksatmıştı.Her biri 'artık beni öldürün' diyordu.Anlamıyorlardı halimizden.Haftalarca kafama bağladıkları tenekeyi yastık yaptım.Hayallerindeki Büyük Sırbistan projesinin resmini çizdiler vücutlarımızda.Kullandıkları boyada,tek renk kırmızıydı.Midemden denizler yaptılar,gözlerimden tekneler.Ayaklarım onlar için çoğu zaman bir gölden ibaretti,çok yıkanmaya çalıştılar altımda.İzin vermedim..Onlar ne kadar çabalasa da kalbimdeki yanardağ bir gün olsun Bosna hasretiyle dinmedi.O fabrika kırmızının yanında bize zaman zaman beyaz hediyeler sundu.Cebimize koyulan kefenlerle halkımıza laf söyletmedik.Binlercemiz can verirken bu hain yerde,birimiz bile 'pişmanım' demedik.Biz çocuğumuza 'sigara içersen ölürsün' derdik sevgili eşim.Bunlar 'müslümanları seversen ölürsün' diyorlar.Sen yine de bizim oğlumuzu kinle nefretle büyütme olur mu? Büyüyünce düşman kesilir etrafındakilere,bunu yapma.Patladı,patlayacak.Bu kadar canı toprak daha fazla kaldırmayacak..

Çocuğumuza,kendine iyi bak.

Ve senden son bir isteğim daha olacak..

Aşağıda bıraktığım adrese köyden birilerini yolla.Bir silahla buraya gelsin,canımı alsın.Bu hain fabrikada insanları en sevdiklerine öldürtüyorlar.En azından ölürken kahrolarak gitmeyeyim..

Sen bitanem,ve sen
Ne olur ağlama..
Bosna kahrolur
Bosna'ya intihar gölleri açılır sonra..

Patrona Holi (Fatih Balcıoğlu) Bizim Sarayın Faresi 2 Bosna

Dzenita Kovacevic'e teşekkürler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder